Waar is nu wat te vinden bij LinkedIn? [deel 2]

In de vorige blog hebben we al de eerste zaken besproken als het gaat om de nieuwe lay-out van LinkedIn. Er zijn best wel een aantal zaken veranderd zoals je wel gezien zult hebben. In deze blog zullen we er nog een paar aan de orde stellen.

Je pagina(s) vinden

De bedrijfspagina’s bij LinkedIn zitten nu op een hele andere plek. Zodra je “admin-rechten” hebt voor een pagina dan opent zich een ander tabblad en kom je in een geheel andere omgeving uit. Maar hoe kom je daar?

Klik eens op “Me”. Je ziet dan dit menu:

OndeLinkedIn nieuwe lay out tips 05r het woord “MANAGE” zie je de pagina(s) staan. Zoals je ziet, heb ik voor meerdere pagina’s rechten om ze te beheren.

Klik je op één van die pagina’s dan kom je in een geheel nieuwe omgeving uit (zie afbeelding hieronder).

De rechten en mogelijkheden zijn ook wat anders geworden. Je hebt in het eerste tabje een overzicht van alle “Updates” die je hebt geplaatst. In het tweede tabje, onder “Overview”, kom je meer in je eigen pagina terecht en kan je gegevens en foto’s vervangen op je pagina. Let op: een juiste breedte en hoogte van de paginafoto is nu       1536 * 768 pixels. Dan zie je ook de analysegegevens (“Analytics”) van je pagina. Er opent zich een nieuw tabblad! Dit wordt helaas vaak overgeslagen maar is oh zo belangrijk om deze toch met enige regelmaat te bekijken.LinkedIn nieuwe lay out tips 06

Dan hebben we daar ook nog de notificaties (“Notifications”). Dit is een overzicht van wat er in het algemeen met je LinkedIn pagina gebeurt.

Een kleine tip. Tik eens in de zoekbalk je bedrijfsnaam in. Zo zien bezoekers je bedrijfspagina. Ben je daar tevreden mee? Zo niet, dan is aanpassen wenselijk.

Aanbevelingen

Als je tevreden bent over iemand zijn werk, of een collega eens een extraatje wil geven dan zijn aanbevelingen op LinkedIn erg prettig om te geven. Maar waar zitten die? Eén van de gemakkelijkste wegen is de url https://www.linkedin.com/recs in te tikken. Dan kom je er direct.

Je kan dit ook doen via iemands profiel. Zoek de persoon die je wilt aanbevelen maar eens op. Ik heb hier Eric Eversdijk opgezocht en gevonden. Klik nu op de drie puntje rechts bovenin. Dan krijg je een menu te zien:

LinkedIn nieuwe lay out tips 07

LinkedIn nieuwe lay out tips 08

 

 

 

In dit menu zie je de linken staan naar “vraag een aanbeveling” of “beveel Eric (in dit geval) aan”. Maak hier
gewoon een keertje gebruik van.

 

 

Messages

Het sturen van berichten naar elkaar is ook gemakkelijker geworden. Onderin het startscherm zie je het al staan.

LinkedIn nieuwe lay out tips 09

 

 

LinkedIn wil dat we hun platform steeds meer op ons werk gaan gebruiken. Mail is soms te lang en te omslachtig. Dat is één van de redenen waarom LinkedIn het directe berichten aan elkaar zo’n prominente plaats heeft gegeven.

We kunnen niet alle aanpassingen noemen want dan zouden we er bijna een nieuw boek over moeten schrijven om alles te laten zien. Dat gaat veel te ver. Helaas zijn er ook een aantal zaken verdwenen maar LinkedIn heeft dat veel meer naar het premium abonnement verschoven. Heeft het dan zin een premium abonnement aan te schaffen? Het is en blijft een eigen keuze. Als je er veel gebruik van maakt dan heeft het wel degelijk voordelen. Maar veelal worden de extra functies niet gebruikt. Dan heeft het niet zoveel zin.

Nog een korte tip aan het einde… Weet je iets niet meer te vinden of weet je even niet meer hoe het ook maar weer moest? Dan heeft de helpfunctie van LinkedIn zelf veelal wel de juiste antwoorden. Het help center zit onder de knop bij “Me”. En anders klik je gewoon even op deze link: https://www.linkedin.com/help/linkedin?trk=neptune_help.

Veel plezier en succes met LinkedIn in de nieuwe lay-out. Als er vragen over zijn, neem dan gerust eens contact op.

Dit bericht is geplaatst in LinkedIn met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *