Wat ons lukt kunt u ook……. met social media

Eric begon de vorige keer zo mooi te vertellen hoe wij elkaar ontmoet hadden. Maar daar zit voor mij ook veel meer achter. Ik durf rustig te zeggen dat mijn netwerk nog nooit zo groot is geweest als nu. Mijn netwerk op de diverse sociale media kanalen is daarbij heel erg belangrijk. Voor mij heeft dat netwerk, de social media, al een aantal keren zijn werk gedaan. Niet alleen hele fijne en mooie contacten, waarvan Eric er één is, maar ook mensen die mij helpen als ik een vraag heb. Maar misschien nog wel belangrijker, mensen die mij aan een opdracht hebben geholpen.

Social Media wordt helaas vaak gebruikt als zoveelste mediakanaal. Terwijl ik uit eigen ervaring kan zeggen dat het zoveel meer is. Het is een zeer goede zoekmachine voor waardevolle contacten.

Even een voorbeeld. Wel eens gezocht op Twitter en/of LinkedIn naar medewerkers, directie of het bedrijfsaccount van uw grootste prospect? Het zoekvakje, veelal bovenin, biedt uitkomst. Zoek eens de bedrijfsnaam en u gaat ontdekken dat er meerdere personen van een bedrijf veelal op de Social Media kanalen zitten. Pak die kans eens om in contact te komen met die mensen of te achterhalen waarover zij praten of wat hun liefhebberijen zijn. Daar is veelal best wel wat uit te halen.
Dus voordat u de volgende keer weer een post op een van de kanalen plaatst, zet dan ook eens een naam van een bedrijf of persoon in de zoekbalk. U zult versteld staan van wat u tegenkomt. En denk a.u.b. niet bij twee keer zoeken dat u alles en het meest belangrijke heeft gevonden. Het vraagt soms even tijd en aandacht.

Dit bericht is geplaatst in Social Business, Social Media Strategie met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *